רצון להתחבר- גם לבנות?!

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/04/10 18:29 כח בניסן התשע

שאלה

אני בחורה בת 19 וחצי וברוך ה' כבר הגיע הזמן שאני מתחילה לחשוב על חתונה. (אם זה מתאים לי ובאיזה דרך אמצע)וככל שאני מתחזקת בדרכי לחתונה אני מגלה כמה גם לנו הבנות יש יצר.

על כמה בנים אנחנו באמת מסתכלות, לזכותינו בהסתכלות לרוב אם הבנאדם מתאים לנו אולי.

אך לעיתים גם מבלי הבנאדם יתאים לנו יש בנו או אולי רק בי רצון גם אם נמוך לדבר איתו.

ראיתי תשובה לשאלה על שמירת עיניים לבנים וחשבתי מה באמת לבנות?מה המקום שלנו בכל זה ואיך אנחנו שומרות על עצמינו באמת בכדי להגיע לחופה וקידושין, נישואים ראויים וחינוך ילדים מתאים ונכון?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אולי עבורך זהו חידוש, אבל ודאי את צודקת - לכולם יש יצר גם לבנים וגם לבנות.
כולם צריכים להתמודד עם היצר - גם בנים וגם בנות.
אגב, חז"ל כבר הודיעו לנו שללא היצר הזה לא היו אנשים מתחתנים ולא מביאים ילדים לעולם.
זהו יצר שתפקידו לחבר ולבנות משפחה. לכן צריך לשמור אותו שיבוא לידי ביטוי רק לאחר שמצאנו בן זוג ובאנו עמו בברית חופה וקידושין.