רפואה בדרך של רייקי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/12/01 17:10 יב בטבת התשסב

שאלה

שלום,

האם יש איסור או בעיה הלכתית מסויימת בעיסוק בתחומים מסויימים של רפואה מזרחית כדוגמת ה"רייקי"?

תשובה

בס"ד

הנושא הזה הוא מאוד מורכב. תלוי מאוד מי האדם המלמד. כי בכל דבר הבא מארצות המזרח יש צד של חיוב וצד של עבודה זרה. בדרך כלל בתחילת הלימוד שלהם הכל נקי מעבודה זרה אבל ככל שמתקדמים בלימוד מגיעים ללימוד הקשור לעבודה זרה.

לכן הכלל בזה הוא לבדוק היטב מי המורה המלמד, ולדעת מה החומר הנלמד, ואחר כך מתי לעצור, כמובן שדבר כזה הוא מאוד לא פשוט. אם אין לך מישהו בתוך המערכת ששיך לקדושה שיכול הדריך אותך - אל תכנס לזה.