רפואה אלטרנטיבית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/09/03 13:02 כה באלול התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

שאלתי כבר לפני כשבוע, אבל כנראה שהשאלה לא הגיעה לרב.

אילו קריטריונים צריך לבדוק בשיטות טיפול אלטרנטיביות, מבחינת הכשרות הרוחנית שלהם? כוונתי לשיטות שמתעסקות עם אנרגיות וכדו'. הבנתי שמעבר לאיסורי הלכה מובהקים, אליהם יותר קשה להגיע, יכולות להיות בעיות רוחניות פחות מוגדרות.

אני מגיע עם כוונות טהורות, ומבין שסה"כ אני עובד עם עוד כלי שנתן ה' בעולמו. האם ייתכן שיש בכל זאת בעיה בגלל הצורה שבה המטפל תופס את הדברים, או פעולות שהוא עושה?

באופן ספציפי, אשמח אם הרב יתיחס ל:

ריברסינג [נשימה מודעת], רייקי, ביואנרגיה, רפלקסולוגיה.

תודה רבה,

דני.

תשובה

בס"ד

צריך להזהר שלא להסתמך עליהם במקום הרפואה הרגילה אלא רק כרפואה משלימה.

הרפואה הזו היא כלי שברא אלוקים - כפי שכתבת - אבל לפעמים אנשים מנצלים גם את השמש לעבודה זרה. כיום קשה לנצל שמש וירח לע"ז אבל קל לבלבל אנשים בדברים שהם על גבול הרוחני. ואחד הדברים שבהם יש ניצול לע"ז זה שיטות ריפוי אלו.

למעשה צריך לראות מי המלמד. ולשמוע מאנשים שלמדו אצלו מה הוא מלמד וכד?

עוד כדאי לשאול האם אלה שלמדו שם יצאו עם יותר יראת שמים או פחות?

זו שאלה חשובה אם כי קשה לקבל עליה תשובה ברורה - אבל אפשר וכדאי מאוד.

בהצלחה