רכילות ולשון הרע

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/09/02 20:13 יב בתשרי התשסג

שאלה

ב"ה

שלום,

טוב, אני לא יודעת איך להתחיל בדיוק, אז ככה...

בזמן האחרון ב"ה התחזקתי באמונתי, ובעצם העשייה!

והחלטתי לעצמי שאני בע"ה מפסיקה (בלי נדר) לרכל, אבק לשון הרע וכו'...

ונורא קשה לי, משתי סיבות:

1)כמובן, שלא לרכל והגיד לשון הרע זה דבר מאוד קשה והוא עומד לכל אחד על קצה הלשון.

2)יש לי חברה מאוד טובה, ובד"כ מה שעשינו עד עכשיו זה דיברנו על מה היה לנו השבוע, על חברים... וכמובן ריכלנו!!!

ואמרתי לה שלקחתי על עצמי לא לרכל וכו', והיא מבינה אותי עד כמה שהיא יכולה ולפעמים לי נפלט לשון הרע וגם לה. ומידי פעם אני מעירה לה, אבל כבר לא נעים לי להעיר לה!!! אני מרגישה ממש רעה!! אני יודעת שזה לטובת שנינו, ושאנחנו מחטיאות גם את מי שריכלנו עליו, אבל לא נעים לי כבר!!!!!!

מה לעשות?!?!

תודה רבה, וחג שמח!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.
תציעי לה ללמוד ביחד את הספר של החפץ חיים .
או את הספר קיצור חפץ חיים.
הלכה או שתיים ליום .
השקעה של כמה דקות.
זה הרבה יותר מעשי מאשר להעיר לה וכ"ו.

יישר כוחך את גורמת לקרב את הגאולה!!!!!

בברכה,

עוזיאל