ריקוד בין החתן לכלה.

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/11/05 01:00 ז בחשון התשסו

שאלה

השאלה שלי היא לגביי ריקוד בין החתן לכלה בחתונה עצמה?

העניין הראשון הוא - אם זה אסור?

ואם כן מה הטעם הרי הזוג כבר נשוי, ואין פה עניין של איסור נגיעה בינהם. כמו כן אם מניעת הדבר גורמת עצב רב לכלה- האם זה לא דבר בפני עצמו שאמור לקבל יחס אל מול עניין הצניעות של זוג.השאלה העיקרית היא מה מכריע? שמחת הכלה או עניין הצניעות שדווקא ביום החתונה פחות בא לידי ביטוי שהרי הכלה עדיין לא מכסה את ראשה כלל, ואף הגברים רוקדים לפניה כדי ללוותה?

אם תוכלו לשלוח לי תשובה למייל הזה בהקדם זה יעזור מאוד פשוט העניין גורם לעיתים למחלוקות קטנות ביננו בעניין זה.. מה גם שכל אחד מגיע עם מטען אמוני שונה.

בתודה מראש. אופיר.

תשובה

שלום וברכה
צניעות אינה דבר שניתן להגדירו בדרך הרגילה של ההלכה המודדת והמכמתת.
צניעות היא בראש ובראשונה אווירה בסיסית השרויה מסביב.
הבעיה אינה בקשר ביניהם. להם מותר לעשות האחד עם השני מה שהם רוצים.
הבעיה היא פומביות הקשר בין חתן וכלה, שהיא לא צנועה.
קשר בין בני זוג חייב להיות אינטימי, ובוודאי שריקוד הוא קשר עמוק, ואין הוא ראוי בצורה פומבית.

על כן עמדת היסוד היא שיש להימנע.
והיה, אם הדבר מעכיר לחלוטין את רוחה של הכלה, ומדובר בבעיה עמוקה של ממש, יש להתייעץ עם תלמיד חכם מה לעשות באופן ספציפי. יש לזכור כי חלק משיקולי התלמיד החכם יהיו גם המשמעות הציבורית של העניין, שהרי אף אם הכלה עצמה זקוקה לכך והדבר ישמח אותה מאוד מאוד ביום חתונתה, על התלמיד החכם מוטלת האחריות שלא להסכים שהדבר יהיה לנורמה.

בכל מקרה, שלא יגרום הדבר למחלוקת ושלא יעכיר את יום שמחתם ויום טוב לבבכם.

כל טוב, ושיהיה בשעה טובה