ריקודים וצילום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 31/01/21 21:22 יח בשבט התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב.

השנה אני בכיתה יב', כלומר תהיה לנו הכתרה בע"ה. בגלל הקורונה, יש מצב שזה יהיה סרט ולא כמו הופעה.

השאלה שלי היא האם מותר לבנות לרקוד בהכתרה כזו (כמובן שמלכתחילה הסרט מיועד רק לבנות והמטרה שיוצג רק לבנות), אם יש סיכוי שחלק מהבנות יראו את הסרט לאחרים (אי אפשר לדעת כי חלק מהבנות בבית הספר פחות מקפידות על זה).

שאלה נוספת שלא קשורה לקודמת, האם מותר לבנות לעשות הופעה (ריקוד) מול בנות בלבד, באופן כללי?

הרי בימנו תמיד יש סיכוי שיצלמו וזה יגיע לידיים לא נכונות.. זה הגיוני לאסור לבנות להופיע באופן מוחלט, בגלל חשש זה?

(ההבדל הוא שפה אני מדברת לא על משהו שהוא מלכתחילה סרט, אלא הופעה לא מצולמת, שבה יש סיכוי שיצלמו וזה יעבור הלאה. חשש זה קיים בכל הופעה של בנות).

תודה רבה מראש! ואם אפשר, אשמח לתשובה ברורה שאני אדע בוודאות מה לעשות..

תשובה

שלום

יש לכם ראש אולפנה או רב אולפנה או משהו מעין זה? כדאי לשאול אותו.

בגדול, אני חושב שאם כותבים שהסרט מיועד רק לבנות, ומבקשים מכל הבנות שלא יעבירו את זה הלאה וכמובן שלא יעלו לרשת, זה כבר לא אחריותך אם מישהי תעשה את זה.

אותו דבר לגבי הופעה מול בנות, אם מבחינתך את יודעת שלא מצלמים, וככה מבקשים, אז זה לא אחריותך אם מישהי תתנהג לא בסדר.

כל טוב