ריצה לבית הכנסת?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/07/08 12:48 כט בסיון התשסח

שאלה

עדיף לי (מבחנת המצווה)לרכוב באופניים לבית הכנסת (שאולי זה נחשב ריצה?)או שעדיף לי לרוץ או ללכת מהר לבית הכנסת(כי שם אולי יש יותר מאמץ)?יש לציין שאני גם ככה קרוב לבית הכנסת..

תודה רבה

תשובה

ב"ה

שלום.

תלך בנחת לבית הכנסת.אתה גר קרוב.
יש לך שכר פסיעות כי העיקר זה נקודת הכניסה לבית הכנסת אל תכנס בחופזה אל תכנס בפזיזות ואל תכנס בתוך בהלה.

תתעכב בפתח בית הכנסת ותאמר מספר פסוקים שאומרים בכניסה לבית הכנסת. ואז תשב בנחת במקומך ותכוון ליבך לדבר לפני מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.