ריחוק מאלוקים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 24/06/18 08:09 יא בתמוז התשעח

שאלה

שלום הרב,

יש לי קשר חזק מאוד עם הקב"ה, אני מאמינה בו ויודעת שהוא שם בשמיים מקשיב לי ושומע אותי, עוזר לי בהכל ויש לח סייעתא דשמיא חזקה ממנו, אבל השבוע האחד מן הימים הייתי כל כך עצבנית כי שום דבר לא הלך לי ואמרתי דברים חזקים וקשים שאני מרגישה שהתממשו: ביקשתי מאלוקים "להתרחק ממני", אמרתי שאני שונאת, זלזלתי ועוד דברים קשים וחזקים בסגנון... אני באמת כל כך מצטערת על זה, האשמה אוכלת אותי מבפנים, אני לא רוצה שזה יקרה באמת - אך לצערי אני חוששת שהקב"ה כאילו "אמר" שאם זה מה שאני רוצה אז בבקשה - קיבלתי, אני מרגישה ריחוק ממנו, שאין לי את אותה הקירבה שהייתה וההשגחה האלוקית עליי כבר איננה, זה קשה לי וחסר לי כל כך... אני לא יודעת מה לעשות, אני ממש מצטערת על כל מה שאמרתי...

אשמח שתעזור לי ותגיד לי מה אפשר לעשות

תשובה

ב"ה,

שלום,

הדבר הכי חשוב הוא לדעת שה' לא עובד אצלנו, ולא חייב להענות לכל רצון שלנו, אלא להיפך אנחנו עבדי ה',

בין אם הכל זורם כרצוננו ובין אם לא,

בסוף מסכת ברכות: חייב אדם לברך על הרעה כשם שמברך על הטובה,

אם חושבים שמגיע לנו משהו ממישהו תמיד תהיינה אכזבות ותסכולים,

אלא להיות מאושרים מכל מה הה' נותן והוא נותן המוןן.

בברכה,

דני ארגמן