ריברסינג - נשימה מודעת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/09/03 15:56 יז באלול התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני מבקש לברר את הנושא של כשרות רוחנית של שיטות טיפול אלטרנטיביות שונות. אין הכוונה לדברים מסוג תזונה נכונה, אלא שיטות טיפול אנרגטיות. החל מדיקור סיני, וכלה ברייקיו "הילינג". הבנתי שגם במקומות שאין בהכרח בעיה הלכתית כמו הזכרת שמות ע"ז וכדו', עשויה להיות בעיה של רוחות טומאה וכל מיני מרעין בישין.

- אשמח אם הרב יוכל לתת הדרכה כללית מה בודקים ואיך מכריעים שאלות כאלו.

- אם הרב שמע על שיטה בשם "ריברסינג" או בעברית "נשימה מודעת", אני צריך תשובה קונקרטית בקשר אליה. עבדתי תקופה בשיטה כזו [עם מטפל מקצועי] והיא חוללה עלי נפלאות.

תודה, דני.

תשובה

בס"ד
שלום וברכה.

לגבי השאלה הראשונה ראה קישור:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=32269

לגבי השאלה השניה ברור הוא שאדם צריך להיות מודע לגופו ולכל המתרחש בו. בודאי בענין הנשימה צריך האדם לדעת מה מתחולל בו ולהיות מודע לכל תהליך.
וכתב האבן עזרא על שמות פרק לא פסוק יח
"ושרש כל המצות עד שיאהב את השם בכל נפשו וידבק בו, וזה לא יהיה שלם אם לא יכיר מעשי השם בעליונים ובשפלים, וידע דרכיו.
וככה אמר הנביא 'כי אם בזאת יתהלל המתהלל השכל וידוע אותי' - אז יתברר לו כי "השם עושה חסד משפט וצדקה בארץ".
[ולא יוכל לדעת השם אם לא ידע נפשו ונשמתו וגופו]. כי כל מי שלא ידע מהות נפשו חכמת מה לו?"

הרי ראית כי כתב אחד מגדולי הראשונים שצריך האדם לדעת את גופו ובלי זה לא יוכל לדעת את ה'.

אבל אתה בודאי רואה שהוא כתב לדעת גם את נפשו וגם את נשמתו!!

ולפעמים אלה שמתעסקים במודעות לגוף שוכחים את המודעות לרוח. ועיקר הבעיה היא עם אלה שמודעים לרוח ולא עוסקים במודעות לנשמה.

את ה"מודעות לנשמה" רוכשים דרך התורה וצריך איזון והדרגה בין כל המודעויות הללו.

בהצלחה
חיים טובים.