ריבוי נשים אז והיום

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 01/12/13 13:52 כח בכסלו התשעד

שאלה

שלום!

במקרא ניתן לראות שהמנהג להחזיק בכמה נשים הוא רווח ואינו פסול, שכן אפילו צדיקים במקרא הרבו בנשים.

רציתי לשאול כמה שאלות בעניין.

הראשונה היא - מדוע לגבר היה אכן מותר להרבות בנשים ולא להסתפק באחת?

השאלה השנייה - מדוע דווקא הדבר הותר לגברים ולא גם לנשים, או רק לנשים?

השאלה השלישית - מדוע היום זה כבר לא תקף כמו אז?

בקשר לשאלה השלישית, שמעתי תשובה שכיום זה כבר לא תקף על מנת שהאישה לא תקנא ותצטער, אבל על תשובה זו עולה לי שאלה רביעית נוספת וחשובה לא פחות - ואז, באותם ימים שהדבר כן היה מותר, נשים לא קינאו והרגישו ככה?

תודה רבה מקרב לב, מאוד מעריכה את הסבלנות והמשך יום נפלא!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

במקרא רואים שכל פעם שהיו לאדם שתי נשים היו בעיות ברמות שונות,

שרה והגר,
לאה ורחל,
חנה ופנינה,

וכן בפרשת כי תצא נאמר וכי תהינה לאיש שתי נשים ומיד כתוב האחת אהובה ואחת שנואה,

כך שהתורה לא מעודדת זאת,

לכן ראה לנכון רבנו גרשום מאור הגולה לתקן תקנה לא לשאת שתי נשים.

לגבי השאלה השניה- אפשר להסתפק בתשובה תכנית אבל היא מהותית, אישה שמתחתנת עם שני גברים לא יודעיםן מי האבא של הילד, מי לוקח עליו אחריות.

ובכל זאת התורה לא אסרה לאיש לקחת שתי נשים כי לפעמים היה צורך בכך, היו מלחמות והרבה גברים נהרגו ולפעמים עשרות אלפים ביום,
מי יפרנס עשרות אלפי נשים? ומי יתחתן איתן? אישה העדיפה לחיות עם צרה מאשר להשאר גלמודה כל החיים

בברכה,

דני ארגמן