ריבוי במצוות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/03/02 15:10 יז בניסן התשסב

שאלה

ב"ה

לכבוד הרב שלום,

האמת שהכותרת לא ממש טובה, אבל העיקר השאלה ולא הכותרת:

מתי נהוג האמרה: "כל המרבה הרי זה משובח" ומתי בעצם אסור להרבות במצוות כמו שכתוב בתורה "לא תוסיף"?

תשובה

בס"ד

כל מי שמוסיף על המצוות עצמם כמו למשל להוסיף יום על פסח. או חמשה מינים בסוכות במקום ארבע מינים. או עושה שבת לעצמו ביום שלישי וכן על זה הדרך. הרי זה עובר על בל תוסיף.

אבל לאכול מצה בחול המועד פסח - מותר אע"פ שאין מצווה רק ביום הראשון. וכן לתת צדקה מאה פעמים ביום. לברך מאה פעמים על מאה מאכלים בזמנים שונים, להרבות בתפילה, לעשות מצוות שציוה ה' וכנ"ל כל המרבה הרי זו משובח. וכמובן לספר על ניסים שעשה לנו ה' ביציאת מצרים וגם בימים הללו - המרבה הרי זה משובח.

חג שמח