רוצה להוסיף שם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/04/13 14:36 ט באייר התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול שאלה , ברצוני להוסיף שם לשמי רעות עכשיו אני לא יודעת איזה שם אני יכולה להוסיף חשבתי על עתליה או עטרה

פה ההתלבטות ועם תוכל לייעץ לי אני אשמח מאוד

בתודה ובברכה , רעות כהן!!!:-)

תשובה

שלום!

להורים יש רוח הקודש מיוחדת לתת את השם המתאים לילדם, ולכן בדרך כלל לא כדאי לשנות ולהוסיף שמות, אלא רק במקרים נדירים, כמו מחלה קשה או שנתנו שם של רשע או שם של בן לבת ולהיפך.

השם רעות הוא שם נפלא, ופירושו חברות, שממלאת בשמחה, כמו שרואים בברכה המיוחדת של הנישואין "אשר ברא ששון ושמחה, חתן וכלה, גילה, רינה, דיצה וחדווה, אהבה ואחווה ושלום ו[רעות ]".

בכל אופן אין להשתמש בשם עתליה, כיוון שהוא היה שם של מלכה שלא הלכה בדרכי ה', הכניסה עבודה זרה בירושלים והרגה חפים מפשע רבים מתאוות שלטון.

כל טוב!