רווקות בבית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 24/05/09 09:48 א בסיון התשסט

שאלה

בס"ד

מה ההלכה אומרת לגבי בחורה רווקה שהיא נידה וחיה עם הוריה ואחיה..האם כל מקום או מיטה שישבו עליו הוא טמא ואסור לאבא או לאח לשבת עליו או להעביר משהו מיד ליד ?

האם מותר להכניס בגד עם דם נידה יחד עם הכביסה של המשפחה ?

תשובה

שלום

כל מה שציינת מותר לכתחילה.
טומאת נידה אינה מעידה על רוע האדם אלא על 'מצב'. התורה ציוותה שמי שנכנס למקדש יהיה במצב 'טהור'. אך טומאה אינה מעידה על כך שהטמא הוא אדם רע- 'אני ד' השוכן איתם בתוך טומאתם'.
לכן, עד שיבנה המקדש במהרה, אין סיבה לבדוק ולהקפיד שאחיך והורייך לא יטמאו בטומאת נידה על ידי מגעך, וקל וחומר כביסה, שהרי אין סיבה שלא יכנסו למצב הטומאה, שהרי אינם עולים למקדש לצערנו, ואינם נוגעים בטהרות.

אמנם, מדין צניעות (ללא קשר לטומאה) הרמב"ם כתב שראוי שאח ואחות לא יגעו אחד בשניה. זה אינו דין גמור אלא הנהגה נכונה. לכן אם הוא נעלב מזה הסבירי לו בנחת מה שהרמב"ם אומר, ואם הוא ממשיך זה אינו אסור כגבר זר.

כל טוב