רווחים מיוטיוב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/04/20 10:06 כ בניסן התשפ

שאלה

שלום לרב

א׳ יש לי ערוץ יוטיוב האם אני צריך לסגור את הערוץ בשבת או שזה לא ענייני שאנשים ויהודים בארץ או בעולם יצפו בסירטונים שלי?

ב׳ יש אופציה ביוטיוב להרויח כסף ע״י פירסומות שיוטיוב עושה בזמן הצפייה של אנשים בסרטון שהעליתי (לפני אולי גם אחרי או באמצע הסרטון ) ואולי יש להם עוד דרך אבל זה מה שלרוב הם עושים והכסף שאני מרויח הוא לפי צפיות של אנשים בסרטון שלי על כל אלף צפיות סכום מסויים אולי דולר וכד׳ ,

האם אני יכל להשאיר את הסרטונים שלי פתוחים בשבת וחג ככה שאני מרויח כסף ע״י שיהודים

בנוסף לגויים נכנסים לצפות בסירטון שלי בזמנים האלו ? (אני לא יודע לאן יוטיוב מכוונים יותר אם לצופים בארץ או בעולם - או לשניהם או לפי עיקרי הצפיות -אין לי שום דרך לדעת את זה ,אבל בכללי בכל העולם יכולים לראות את הסירטון שלי אם יחפשו או שהוא יוצע מתישהו ואין לי מושג מי הרוב שיראה את הסירטונים שלי אם גויים או יהודים מהארץ או מהעולם) אני רוצה לציין שאני ספרדי אם זה משנה לגבי ההלכה

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אסור לעשות רווחים ממעשה שבת שלך, ולכן בודאי שאין לקבל תשלום עבור כניסות הנעשות בשבת.

ב. אין חיוב לסגור בשבת, מכיוון שיתכן שגוי יראה (ללא תשלום כספי) ולו אין איסור רק ליהודי. אמנם ראוי לסגור בשבת כדי שיהודים לא יכשלו בכך, אבל אין חיוב בכך.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ