רדיו אחרי ק''ש

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/06/09 23:24 יד בסיון התשסט

שאלה

שלום יום טוב

אחרי ק"ש שעל המיטה מותר לשמוע רדיו?

פשוט אני רוצה לומר את התפילה במלואה והבנתי שאפשר לעשות זאת רק עד לפני 12 בלילה ויש תכנית רדיו שאני אוהב שנמשכת שעתיים כל יום שבת משעות 24:00-02:00

תודה יום טוב

תשובה

שלום

יש להבחין בין ק"ש לברכת המפיל.

קריאת שמע- הרמ"א כתב שיש להקפיד לאומרה לפני השינה ולא לדבר אחריה. אמנם כתבו האחרונים שזה אינו איסור גמור, ולכן אם חייב לדבר או להתעכב משינה, מותר, ויקרא שוב שמע.
אין דין שלא לקרוא שמע לאחר חצות.

המפיל- רוב האחרונים כתבו שיש לברך גם לאחר חצות.
חלק מהפוסקים הספרדים ההולכים על פי הסוד כתבו שלא לברך המפיל לאחר חצות. להלכה, אשכנזים חייבים לברך לאחר חצות, וספרדים אומרים המפיל ללא שם ומלכות.

לכן, אם אתה אשכנזי אין שום בעיה שתשמע את הרדיו עד 2, ואז תאמר שמע והמפיל עם ברכה.
אם אתה ספרדי, אתה יכול לאמר שמע לאחר התכנית, אך את המפיל תאמר ללא ברכה.

כל טוב