רגליים יחופות

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/05/02 12:57 כו באייר התשסב

שאלה

בס"ד

לרב שי פירון שלום רב!!

ישנן מצוות לא תעשה שהנימוק להן הוא שכך נוהגים גויים.

האם מותר להתפלל עם רגליים יחפות?

(כך עושים המוסלמים)

והאם זה ראויי?

תשובה

ב"ה

שלום לך,

ארנון.

א. האיסור לחכות את מנהג הגויים הוא רק כאשר יש במעשה זה חיקוי למנהג שיש לו טעם, סיבה הקשורה לעבודת כוכבים וכו' או לחילופין כאשר הטעם הוא סתמי, ללא מטרה וללא כוונה.
דוגמא: אם הגויים הם אלה שהחלו ליצור תלבושת יחודית לרופאים, אין איסור לחקות אותם. הרי זהו מנהג עם טעם הגיוני והוא לא קשור לעניינים דתיים.
לכן, אם הרצון להיות יחף קשור בעניין של נוחות, אין איסור לעשות כך.

ב. אבל, ללא קשר לענין המוסלמים, אין להתפלל יחף ובעיקר לאור העובדה שנפסק שבתפילה צריך ללבוש את אותם הבגדים שאיתם מופיעים בפני מלך.

בברכה,

שי