רגישות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/01/10 19:08 כו בטבת התשע

שאלה

שלום כבוד הרב האם בחיים צריך ליות רגיש מכל דבר?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
על פי רוב אנחנו חיים הפוך ממה שצריך:
לדוגמא בעניין הכבוד - צריך להיות רגיש לכבוד כדי לתת כבוד כפי שאמרו חז"ל: "איזהו מכובד המכבד את הבריות".
אבל אנחנו רגישים לכבוד כדי לקחת אותו או נעלבים מכך שלא נותנים לנו כבוד...

כך צריך להיות רגיש לאחריות כדי לקחת אותה, כמו שאמרו "במקום שאין אנשים השתדל להיות איש" אבל אנחנו רגישים לאחריות כדי לדרוש אותה מאחרים...

לכן התשובה לשאלה שלך היא שצריך להיות רגיש מאוד במה שנוגע לעזרה לזולת או לזהירות שלא לפגוע בו.
צריך לא להיות רגיש במה שנוגע לעצמנו, לא להיות רגיש ונעלב מכל מה שאומרים עליך או להפגע כשלא עושים בשבילך.
כפי שנאמר: "הנעלבים ואינם עולבים שומעים חרפתם ואינם משיבים עליהם הכתוב אומר ואוהביו כצאת השמש בגבורתו".