רגישות ממונית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/02/12 10:47 יג בשבט התשעב

שאלה

בס"ד

שלום! ברצוני לשאול שאלה חשובה!

אני מאד מנסה להקפיד בדיני ממונות, ואני לא רוצה חס וחלילה להיכשל בזה.

אני לומד כיום בישיבה. אבל אני תמיד חושש להשתמש בדברים כי אולי לא מסכימים וככה אני יעבור בגזל.

כול דבר שאני עושה בישיבה , יש לי פחד בלב שיושב לי שאולי הדבר אסור. לדוגמא: יש לי מחשב נייד, אני משתמש בו ללימוד. אבל כול פעם עולה לי פחד, שאולי אני משתמש בו יותר מידי. וככה אני צורך הרבה חשמל לישיבה למרות שהרבה חבר'ה יש להם מחשבים נידיים.

או שאולי השתמשתי במחשב לצרכים לא של קודש, לדוגמא , אימייל או סקייפ להתקשר הביתה. וככה אני משתמש בישיבה לא לצורכי קודש.

יש לי על כול דבר פחד שאולי מה שעשיתי הוא לא בסדר, קשה לי ככה לתפקד ביום יום קשה לי ללמוד תורה שיש לי את הפחד שאולי אני ככה גזלתי הרבה.

האם כול דבר שאני עושה אני צריך לשאול אם זה בסדר? הרי אני גר בישיבה, ואם אני רוצה להשתמש הרבה במחשב אז מותר לי לא?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הרגישות שלך לרכוש הזולת היא נכונה וטובה. כך צריך לנהוג. עלינו להיות רגישים לרכוש היחיד ולרכוש ציבורי באותה מידה.
אתה יכול לגשת למנהל הישיבה או מישהו אחר מההנהלה - ולשאול אותו את כל השאלות שיש לך בלי להתבייש.

מצד שני אתה מתאר פחד וזה לגמרי מיותר. אין כל סיבה לפחד. תעשה מה שאתה מבין וכאשר תוכל לשאול את האחראי, תשאל. במקרה הכי גרוע תפצה את הישיבה. לא מדובר כאן בסכומים משמעותיים.
לכן אין כאן כל סיבה לפחד או דאגה.

אתה מציין בצדק שהפחד מפריע לך בלימוד תורה ובחיים בכלל. תנסה להסתלק מהפחד - אם בעוד מספר חודשים תרגיש שאתה לא מצליח לסלק את הפחד כדאי לך לפנות ליעוץ מקצועי כדי לסלק את הפחד, מפני שהפחד מקשה על החיים.