ראש השנה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 19/09/12 21:19 ג בתשרי התשעג

שאלה

שלום וברכה.

כל שנה אני מנסה שיהיה ראש השנה הכי טוב בגשמיות ורוחניות כי אני יודע שזה משפיע לכל השנה.

השנה חבר קרא לי להשלים מניין במחנה צבאי ונעתרתי לבקשתו אחרי התלבטות. אבל כשהגעתי למחנה קלטתי שאני בלי אווירה בכלל וחייב לתקתק את התפילה כי המניין המצומצם שיש צריך לחתוך לשמירות,כל פעם לאסוף מניין לקח לנו כמה שעות,והיינו צריכים לחתוך קטעים כי אנשים מיהרו,חבר שלי לקח את זה בסבבה אבל לי היה קשה עם זה והתבאסתי קצת בחג על המצב שנוצר למרות שאני יודע שזה שליחות,אני קצת מוטרד מראש השנה הזה ומההשפעה שלו על השנה,אם הרב קצת יכול לביא לי דברי חיזוק ולעזור לי לתפוס את הדברים קצת אחרת...

תודה רבה ושנה טובה!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

הדבר החשוב ביותר הוא לעשות את רצון ה', ובראש השנה ה' מצוה אותנו לשמוע קול שופר, ואם את זה עשיתה קיימת כבר 99% ממה שנדרש ממך ביום זה,

כל השאר הם רק תוספות.

אם ישנו רופא אחראי במחלקה חיונית, ויש לו רק 5 דקות הפסקה הוא צריך לשמוע את המינימום ההכרחי (30 קולות) ולחזור לעבודתו - והוא עושה את רצון ה' ןחביב לפניו כמו מי שהיה בתפילה בבית הכנסת ובאוירה של חג.

גם אתה - זו עבודת ה' שלך ביום זה ובמצב זה,
אשריך שבזכותך עוד חיילים השתתפו בתפילות החג,
בודאי זכות זו תעלה לרצון, שתחתם לחיים טובים ולשלום.

בברכה,

דני ארגמן