ראה חיים עם אשה אשר אהבת - דבר תורה ליום האישה הבין לאומי

חדשות כיפה חברים מקשיבים 08/03/16 16:01 כח באדר א'

שאלה

[יום האישה הבינלאומי] הוא יום מבורך!

נתייחס אליו לפי נקודת מבט התורה הקדושה:

האישה נבראה מצלע, האיש מעפר.

הצלע [בעל חומר גבוה יותר מעפר] חומר פחות גבוה- לכן האישה [יותר רוחנית] מהגבר- לכן היא פטורה ממצוות שהזמן גרמה:

היא מברכת "ברוך שעשני כרצונו"- שעשה אותי [מתוקנת] לכן אני לא צריכה המון מצוות כיוון שאני מתוקנת..

הגבר מברך כל בוקר "ברוך שלא עשני אישה"- כיוון שלא נוצרנו מתוקנים, לכן יש לנו את המצוות ש[מקרבות אותנו אל התיקון] ולהפוך אותנו לשלמים..

אמותינו היו [בעלי רוח הקודש]: שרה רבקה רחל ולאה.. "כל אשר תאמר לך שרה שמע בקולה"...

נשים צדקניות היו במצרים בזכותן נגאלנו ו[בזכות נשים צדקניות עתידים אנו להיגאל]!

הן תרמו מעצמן בכזאת [טוב לב שלם] להקמת המשכן,

הן [לא הסכימו] להשתתף בחטא העגל ולקחת מהן את נזמיהן...

נאמר כי לאישה יש [בינה יתרה]- יכולה להבין דבר מתוך דבר ..

"[איש ואישה זכו- שכינה ביניהן]" (מסכת סוטה, דף י"ז עמוד א').

עם ישראל חייבים לכן המון!!

יום האישה בין-לאומי שמח!

דורון, וחברים מקשיבים

dozkih@gmail.com