קשת

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 22/01/12 21:11 כז בטבת התשעב

שאלה

בס"ד

שלום רב.

למה אסור לנו להסתכל על קשת יותר מידי?(בבקשה תסבירו במילים פשוטות כי אני לא ממש מבינה את כל הפסוקים...)

ואם נגיד אחרי שאני מברכת עליה אני מסתכלת עליה עד שהיא נעלמת ומצלמת אותה זה חטא?

תודה רבה מראש:)

תשובה

שלום
אמרו חכמים (חגיגה טז, א), ש[אין ראוי] להסתכל בקשת, מפני שהקשת מגלה את כבודו ואת הברית שכרת ה' עם נח וזרעו אחריו שלא יהיה עוד מבול על הארץ, וכל המסתכל הרבה בקשת אינו חס על כבוד קונו. אבל [הסתכלות קצרה כדי לברך את הברכה ודאי מותר].

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני נלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א.
- קשת בענן
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=1004