קשר.

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/04/13 14:38 יט באייר התשעג

שאלה

שלום הרב,

יש לי שאלה,

האם מותר לי מבחינה הלכתית לייצור קשר טלפוני ובאסמסים עם בן שגדול ממני בכמה שנים, שאני לא ממש יודעת אם ייצא מזה משהו? ואם זה לצורך התחזקות רוחנית? מותר ללמוד בייחד? ומה בקשר לזה שזה רק בטלפון? (והאם זה בסדר להיפגש..)

תודה רבה:)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כל קשר קבוע ועמוק בין בחור ובחורה יוצר ריגוש מיוחד. לעולם לא דומים הרגש וההתנהגות של בת עם בת או בן עם בן למה שמתרחש בין בת ובן.

זו תכונה טובה וראויה - התורה מעידה על תכונה זו כבר בתחילתה: "על כן יעזוב איש את אביו ואת אימו ודבק באישתו והיו לבשר אחד". התורה מעוניינת שההתרגשות הזאת תהיה בסיס להקמת משפחה - לקשר קבוע וממוסד בינו לבינה.
לכן אצל צעירה מגיל 18-19 ומעלה, כאשר קשר עם בחור יכול להבשיל ולהגיע להחלטה על הקמת משפחה - יש לכך הצדקה מלאה (בתנאי ששומרים על כל הגבולות ההלכתיים של ייחוד ושמירת נגיעה!).
אבל אצל נערות צעירות יותר, קשר כזה יוצר מתחים שאין להם מוצא - לעיתים התוצאה היא נפילה בשמירת ההלכה.
מנסיוני נוכחתי שגם קשר שמתחיל בהתכתבות וכד' מגיע מהר מאוד לפגישות וכל הסכנות שיש בקשר המוקדם והלא בשל.
אם את מבקשת התחזקות רוחנית ולמידה תורנית שתהיה כשרה וטהורה, מצאי לכך שותפה (לא שותף), בהצלחה!