קשר של אמא בחיי נשואין

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 24/11/14 11:13 ב בכסלו התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

ב"ה התחתני לפני חודשים.

אני גרה ביחידת דיור ליד של ההורים שלי.

אני הבת הקטנה במשפחה. מטבע הדברים אמא שלי עוד לפני החתונה הייתה מתקשרת אליי מספר פעמים ביום(בסביבות השבע..)

יש לה אופי שתמיד דואג , היא מתקשרת לבדוק שהכל בסדר גם אחרי החתונה.

אם אנחנו יוצאים מהבית היא מתעניינת לאן, והיא תמיד מתקשרת לבדוק שחזרנו ושהכל בסדר.

היא אוהבת שאנחנו באים לבקרם בבית.

אני משתדלת לבוא להגיד שלום פעם ביום(לעיתים יותר מפעם אחת) , לפעמים היא טוענת שאני גרה קרוב ורואים אותי בקושי 10 דקות ביום...

בגלל שאנו גרים קרוב , לפעמים אני נעזרת בה (אם זה לאסוף אותי/לקחת אותי למקום מסוים וכו')

לבעלי מפריע שהיא מתקשרת הרבה, ולפעמים שאני יוצאת מהבית אני מעדכנת אותה..

וגם שאני נעזרת בה, הוא טוען שהוא צריך לדאוג לי וכו'...

אני רוצה לשוחח עם אמא שלי ולהגיד לה שתוריד במינון ובדאגה , הבעיה שאני חוששת לפגוע בה וגם שחס וחלילה זה יגרום לריחוק בינינו. חשוב לי כיבוד הורים , וכמובן שהנישואים שלי.

מה עליי לעשות?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

כמו שאמרת, לדבר בעדינות, אבל גם בבהירות.

צריך להיות ברור לך שהמצב לא תקין כי את צריכה לבנות את החיים שלך באופן עצמאי,

כמובן צריך להשתדל להוריד דאגות מההורים, ותזמי את את השיחה שהכל בסדר אצלך.

אם מדברים בבהירות ובנחת אין סיבה להפגעות.

בברכה,

דני ארגמן