קשר עמוק מדי...

חדשות כיפה הרב שי פירון 25/07/02 17:03 טז באב התשסב

שאלה

לרב שי פירון שלום,

אני בבעיה ממש עמוקה,שממש מציקה לי,אבל יהיה לי קצת קשה להגדיר אותה,כי זה לא בעיה ספציפית,זה מצב שלם.לכן אני יתאר את המצב ואת הבעיות שעליהן אני חושבת ושמפריעות לי ואני מקווה שתוכל להבין קצת את המצב ולהגיד לי מה אתה חושב...

אני בת 16 ועולה לכיתה יא' ויש לי חבר בן כמעט 19,שסיים שיעור א'.

הקשר נמשך כבר בערך 9 חודשים,והכרנו טוב גם לפני אבל לא בצורה שאהבנו אחד את השני.

יש המון בעיות בקשר הזה שמפריעות לי,ואני לא יכולה לפתור אף אחת מהן!

קודם כל,אני מאוד רוצה לשמור על איסור נגיעה,והוא לא...המון פעמים החלטנו שאנחנו שומרים,אבל אחרי ממש קצת זמן הוא הצליח "לסחוף" אותי לנגיעה.הוא לא עושה את זה מתוך רוע פשוט קשה לו לשמור את זה...

יש גם בעיה שאנחנו רבים המון,ומתווכחים,כי אנחנו רואים הרבה דברים בצורה שונה.הוא למשל מסתובב הרבה עם בנות אחרות,ולדעתי בקשר הנאמנות לא נמדדת רק באהבה(כמו שהוא אומר)אלא גם בדברים כמו יציאות עם אנשים אחרים שנראים לי לא מתאימים ובכלל לא נחוצים.

אבל למרות כל הוויכוחים אנחנו נשארים ביחד כי אנחנו באמת אוהבים,והקשר באמת חזק.המון פעמים דיברנו על חתונה,ממש ברצינות,אבל זה עדיין רחוק כי אני עוד קטנה...ובגלל זה אני לא יודעת אם זה באמת למטרת חתונה,שזה גם בעיה...

לפעמים אני מרגישה שכל הקשר הזה מעיק עליי ושאני בכלל לא רוצה אותו,אבל אני נמצאת כל כך עמוק בו שהדרך החוצה נראת לי כמעט בלתי אפשרית...

אני לא יודעת אם הבנת ממש מה הבעיה,אבל בכלליות אני יכולה להגיד שזה מציק לי שאני לא בטוחה בכלום,בזמן האחרון אני אפילו לא בטוחה שאני אוהבת אותו באמת,אבל אני לא יודעת מה אני מרגישה,ובכל מקרה-כמו שכבר אמרתי אני כל כך קשורה אליו שאני לא יכולה לגמור את זה או לחשוב באובייקטיביות עם עצמי.

אני מקווה שיהיה לך מה להגיד למרות שהכל יצא מבולגן...

תודה רבה!

תשובה

ב"ה

שלום לך!

אני חושב שהדבר הראשון שעלייך לעשות.זה סדר במחשבה. הבה ננתח מה שספרת:

1. את בקשר עם בחור. ההבדלים בגיל מאוד משמעותיים ומעכבים את היכולת לממש את הקשר ולהופכו לרציני יותר. הזמן הארוך שממתין לך - מפחיד.
2. את לא מרגישה שאת נאמנה לערכייך ולדברים הנראים בעינייך כחשובים. לכן את מתוסכלת, כואבת, כועס. ובעיקר מאוכזבת.
3. את לא בטוחה שאתם מתאימים אחד לשני, אבל משהו רגשי סוחף אותך לקשר לא ברור.
4. את לא בטוחה שאת אוהבת אותו.

מה לדעתך צריך לעשות?

אני חושב שעלייך לשקול דברייך במתינות ולא מתוך סחף רגשי

בברכה,

שי