קשר עם שקר

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 12/08/10 16:04 ב באלול התשע

שאלה

שלום כבוד הרב!,

רציתי לדעת מה לעשות לגבי מצב שניכנסתי אליו..

הכרתי מישהו לפני שלושה חודשים וממש התחברנו אחד לשניה וניהינו ממש חברים טובים אך הבעיה שאני אמרתי לו שאני בת גילו כשאני באמת לא בת גילו אלא יותר קטנה ממנו בכמה שנים, ועכשיו אני ממש מרגישה רע ששיקרתי לו, אז ניסיתי לגלות לו אבל זה לא עבד, אח''כ ניסיתי לנתק איתו את הקשר וגיליתי שהוא ממש זקוק לי מכל הבחינות (והוא ממש ניפגע כשאמרתי לו שננתק). הקשר בנינו הוא בעיקר קשר של התחזקות.

מה עלי לעשות?

תודה,סליחה על האריכות..

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. לא הבנתי למה הכוונה קשר של התחזקות?
אם זה לא למטרת נישואין אז אין לזה מקום,
לא שייך להתחזק בן ובת ביחד.

ב. אם הקשר הוא לבחון אפשרות לחתונה,
אז מדוע בגלל ששיקרת פעם אחת צריך לעזוב,
תאמרי לו שאת יותר צעירה ממה שאמרת,
ותני לו להחליט אם מתאים לו להמשיך איתך.

ג. אם את לא מעונינת בהמשך הקשר מכל סיבה שהיא,
לא שייך להמשיך רק בגלל שהוא זקוק לך, כי זה קשר שאין לו מימוש בסופו של דבר.

בברכה,

דני ארגמן