קשר עם בנים דרך האינטרנט

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/06/02 15:44 כח בסיון התשסב

שאלה

שלום,

אני בקשר עם מישהו חילוני מאינטרנט כבר כמעט שנה, אין ביננו כלום, שולחים אחד לשני אימלים

ולא מעבר לזה

ורציתי לדעת אם יש אזשהי בעיה הלכתית עם זה

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום

אני לא ממליץ על "קשר ורטואלי" מכמה סיבות.

הסיבה הראשונה היא "הקשר הנפשי". קשר נפשי הוא דבר בעל ערך. וכאשר קשר כזה לא יכול להוביל לשום מקום חיובי. הוא מוביל למקום שלילי. הוא תופס מקום בליבך.
וליבך הוא הדבר החשוב ביותר שלך.

אם את סמוכה לגיל נישואין - הקשר הזה ממש ממש יפריע לך ליצירת קשר חיובי עם מי שמתאים לך, וחבל.

אין בלב אחד מקום לשנים!!

אם את נשואה או מאורסת - זה ממש אסון. אין דבר יותר גרוע לחיי נישואים מקשרים כאלה.

חז"ל הגדירו את המצב כשיש לבני הזוג "קשר רוחני" (בלבד) עם מישהו נוסף במילים החריפות:
"ארבע דעות במיטה"

דהיינו גם בשעה שרוצים להיות לגמרי ביחד בלי שום הפרעה - פתאום נכנס מישהו שלישי או מישהי שלישית למחשבה, וקשה מאוד להוציאו.
הוא או היא לא יוצאים כל כך מהר. הם יושבים בין בני הזוג (במחשבה) ודוחקים את עצמם ומפריעים.
הם מפריעים בקשר בכל כוחם, וזה ממש ניכר בכל היחסים בין בני הזוג.

קילקול ביחסי אישות בין בני הזוג מקרין על כל היחסים בניהם בכל תחום, ביום יום וגם בלילה לילה, בכל דבר ובכל ענין.

הבעיה היא שחושבים שזה "רק" וירטואלי. וה"רק" הזה הוא לא כל כך "רק".

כל האינטרנט הוא "רק" וירטואלי וכוחו כל כך חזק ועצום ו"רק" מתחזק מיום ליום.
עוצמות כלכליות של מליארדים.
מאות מליוני גולשים.
מאות אלפי אתרים.
עשרות אלפי מפתחים.
והכל "רק" וירטואלי.

הוירטואלי הזה הוא דבר חזק כי השפעתו היא על הנפש. אי אפשר להתעלם ממנו.

לכן "קשר וירטואלי" אחרי נישואים - הוא אסון כי הוא משפיע על הנפש וכשאתה משפיע על הנפש - השפעת על הכל.
הנסיון מוכיח שקשר כזה עלול להוביל לאסון עוד יותר גדול. (שאין צורך לפרט אותו מחמת הצניעות)

הדברים שלילים גם מבחינתו של הגבר (שמהצד השני) בכל מצב שהוא רווק\נשוי\בדרך. רק שאצלו יש גם חשש של "זרע לבטלה", ואחריות הענין הזה היא על שני הצדדים לא בשוה.

אני חייב להוסיף:
קשר וירוטאלי רציני לשם נישואים צריך זהירות.
אם הוא עשוי להביא לקשר טוב - אפשר להתקדם איתו בזהירות מרובה. הזהירות היא לא למסור פרטים מזהים עד שתדעי מי הוא האיש ש"נראה" כל כך נחמד באינטרנט.

כל הזמן אנחנו מוצפים בסיפורים ובאזהרות בכל הדרכים האפשריות מפני נוכלים שמציגים את עצמם באופן התמים ביותר ומטרתם ללכוד מישהו ברשת.
הרבה אנשים פיקחים ביותר נלכדים ברשת הזו. למרות שהם לא היו מאמינים שיפלו בה.
המציאות מוכיחה שגם החכמים הגדולים ביותר נופלים ברשתות שחכמים מהם טוו להם. גם כל אמצעי הגנה של הפנטגון לא עמדו בפני החכמים הגדולים יותר מהם.

הבעיה איתם שהנוכלים הללו "החכמים להרע" מגלים את עצמם רק כשהם יודעים שאת כבר לכודה ברשת שלהם. שאין לך אפשרות לצאת. והרבה קשרים יש ברשת הזו.

לכן - זהירות.

בכל מקרה אל תיצרי אף פעם קשר עם מישהו שאין לך סיכוי איתו. (כמו במקרה הזה). חבל על הזמן וחבל על האנרגיה הרוחנית וחבל על ההרגל הרע הזה שיכול להמשיך גם אחרי הנישואין. על סכנתו בחיי הנישואים - קיראי לעיל.

אם את בחורה צעירה ואינך בגיל של נישואים - אין לכל זה מקום. רוב הסכנות שמנינו לעיל בחיי נישואים נמצאים גם פה ובודאי שההרגל הרע לא נעלם מיד עם החתונה. הרגל נהפך לטבע.

----

אני יודע את כל המעלות שעשויות להיות לקשר הזה - זה מענין זה מעסיק אותנו. לפעמים הצד השני מתענין ביהדות וכד' ונראה לך שאת עושה מצווה גדולה.

אם הצד השני באמת מתענין ביהדות - הפני אותו לבחור שיענה לו. כך המצווה לא תבוא בעבירה.

אם כל הקשר איתך הוא תירוץ אצלו ל"קשר עם בנות" - תפני אותו לבנים שיעזרו לו - וזה יפסק מיד!!

סיכום:
האינטרנט הוא כוח חזק ומתחזק מאוד.
לכל כוח חזק יש צדדים חיובים ושלילים. אני חושב שהאתר הזה (כיפה) הוא ניצול חיובי של האינטרנט. אבל לצערינו יש לאינטרנט גם ניצולת שלילית ידועה.

לכן אם את מחוברת לאינטרנט את צריכה תמיד תמיד להיות ב"בקרה" וב"עירנות" בערך כמו של נוהג ברכב.

לא לנסוע במקומות שיש בהם מהמורות. כשתראי אותם זה כבר יהיה מאוחר - את אחרי הפנצ'ר.
לא לסטות לשוליים - קל להכנס, קשה לצאת מהם.
לא לנסוע סתם - זה שורף אנרגיה.
עשי בדיקות תקופתיות - לראות לאן גלשת.
אם אין לך בלמים - אל תעלי על הרכב.

ושמעתי פעם בשם הרב אבינר שמציע לגולשים לגלוש עם חברה - כך לא נרדמים בשמירה.

בהצלחה