קשר עם בחורה דתייה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/06/19 14:39 כח באייר התשעט

שאלה

שלום רב, הלימודים באוניברסיטה הכרתי בחורה דתייה, בהתחלה היינו שותפים למטלות וללמידה למבחנים אך אחר כך נרקמה ידידות נפלאה וקשר בריא, רציף ויומיומי בו עסקנו בעיקר בלימודים אבל גם בחיים מסביב, קשר אפלטוני לכל דבר ועניין בו באמת אנו ידידים אשר מדברים כמעט על הכל, שיחה טובה, שנינו מרגישים בנוח אחד עם השנייה, ממש כמו שהכל צריך להיות.

לאחרונה אותה בחורה התחילה לצאת עם מישהו, והתחלתי לחשוש שבמידה וזה יתפתח לחתונה היא תבקש פתאום שנדבר פחות מבעבר או אפילו שננתק את הקשר.

חשוב לציין שאני חילוני ואני כותב כאן כי אני יודע שדעתם של הרבנים באתר זה חשובה לה, ולכן רציתי לבקש את דעתכם/עצתכם: מה עלי לעשות? האם הוגן מבחינתי לצפות שנישאר בקשר גם אם היא תתחתן עם הבחור?

ומה עליה לעשות? האם מוגזם ממני לצפות שגם אם היא התחתנה שתישאר איתי בקשר באותה מידה כמו לפני החתונה?

אשמח לשמוע עצתכם, בתודה ובהערכה, שחר

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שאלתך מעוררת השתאות על גדלות הרוח שלך.

ברור שכל זוג שנישא הקשר ביניהם, ובייחוד בתחילה צריך חיזוק ובניין, נושא הזוגיות הוא מורכב ויש לבנות אותו אריח על גבי לבנה, מהיסוד עד הטפחות. על כן יש לבנות במתינות וזה דורש הרבה זמן. על כן לטובת הזוגיות של החברה שלך יש לתת להם את הזמן שהם צריכים (וצריכים הרבה זמן), אין הגדרת זמן אבל ברור שזה יורד מדברים שהיו נהוגים עד החתונה.

כמו כן ראוי שהקשר ביניכם יעשה רק בשותפות עם בעלה.

בהצלחה רבה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ