קשר מעורב.

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/09/11 18:26 כח באלול התשעא

שאלה

כבוד הרב שלום.

אני דתיה לשעבר- יצאתי בשאלה כי הבנתי שאני לא דתיה מבחירה אלא מכפייה של המשפחה. מכיוון שאני עדיין גרה בבית של ההורים אני מכבדת אותם, אך אני יודעת שבביתי שלי (בין אם לפני חתונה או בתוך מערכת נישואין) אעשה דברים בצורה אחרת מבחינה דתית.

הנושא החם בבית הוא בעניין קשר שלי למטרות נישואים. (אני בת 21) ההורים לא מוכנים לשמוע על קשר עם בחור דתי לשעבר וודאי שלא חילוני מבית.

שאלתי היא, האם יכול להיווצר מצב של הקמת בית יהודי כשהבחור הוא דתי ואני דתיה לשעבר (משמע חילונית כיום) או שמא זה לא יחזיק?

תודה ושנה טובה!

תמר.

תשובה

ב"ה,
שלום וברכה,

ראשית, ישר כח שאת מתחשבת ברגשותיהם של הורייך, ולא עושה רק מה שבא לך.

בענין הזוגיות,
חשוב שתבני את הזוגיות שלך עם מי שדומה לך,
בחור חילוני הרבה יותר רחוק מדתל"ש מאשר בחור דתי,
כיון שעל אף שדתל"ש לא מקיים מצוות או כל המצוות, עדיין נשארה בו התרבות שבה הוא גדל, וזה דבר שאי אפשר למחוק בקלות, בדרך כלל לא רוצים למחוק תרבות זו כי היא רוויה בערכים חיוביים.

מצד שני בחור דתי שתתחתני איתו רק בגלל שהוריך דורשים, את שוב נכנסת למצב של בחירה ללא הסכמה,
כשם שהדת לא החזיקה מעמד בגלל שלא היתה מתוך בחירה כך זוגיות יכולה להתפוגג בגלל שאינה בחירה שלך.

לכן האופציה של דתל"ש היא הסבירה ביותר, כי לשניכם יש אותם ערכים ובענין קיום המצוות קבלתם את החלטותיכם.

אמנם ההורים לא מסכימים לדתל"ש, והכאב שלהם גדול, אבל אם זוגיות עם דתי לא תצלח יהיה כאב יותר גדול.

אוסיף עוד ואומר, שבכל זאת אפשרות לזוגיות עם בחור דתי,
אלא שזה ידרוש ממך מאמץ גדול , למשל בכל נושא טהרת המשפחה, שבת, חינוך ילדים ועוד. גם ממנו ידרש להעלים עין ולהתפשר, אם כי גבולות הפשרה שלו מוגבלים יותר, וגם תלויים במידת דתיותו.

בברכת שנה טובה,
כתיבה וחתימה טובה,

דני ארגמן