קשר לבנים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/05/07 20:42 ד בסיון התשסז

שאלה

שלום לך וכבוד רב,

אני בת 11 וחצי אני ממש לפני בת מצווה

אני נמצאת בתנועת בני עקיבא ומאוד כיף לי שם

יש לנו די הרבה בנים בשבט ואנחנו מרבות לדבר איתם לשחק וצחוק וכו'...

אני אישית גם מדברת איתם לפעמים אני נמנעת מלשחק משחקים שלא נראים לי כ"כ מתאימים.

בנוסף יש בנות בשבט שלי שלפעמים מעצבנות אותי ושואלות אותי: את מאוהבת במישהו? כל מיני דברים כאלה וזה מאוד מעליב אותי ומדכא אותי , אני יודעת שאני לא צריכה להתיחס אבל באיזשהו שלב זה כבר נמאס...

יום אחד קיבלתי הודעה במסנג'ר שלי מבן מהשבט שלי שאפילו לא היה ברשימת אנשי הקשר שלי והיה כתוב ככה בהודעה: אני ממש מתבייש לומר לך את זה אבל אני מאוהב בך....

זה עבר אחרי עמה שבועות וחודשים היו פה ושם כמה סיבוכים בעניין הזה אבל ברוך השם הכל יסתדר!

רציתי שתייעץ לי בבקשה בעניין שכתבתי בהתחלה וקצת לתת לי בפרוט{אם אפשר} קצת הלכות לגבי נגיעה בבנים, דיבור וצחוק עם בנים וכל מיני דברים בעניין זה מקווה לתשובה ותודה שוב

תשובה

בס"ד

שלום,

את לא צריכה לשים לב לשל מה שהחברה אומרת לך... אם את חושבת שמה שאת עושה זה נכון, תלכי עם זה עד הסוף (כמובן שזה לא יהיה נוגד את ההלכה). זה שטויות של ילדים לצחוק על אדם כי הוא נוהג כך ולא כך... זה רק מראה שאת בוגרת יותר מהם, והם עדיין לא מבינות אותך.

בגיל הזה- קשר בין בנים לבנות מאוד לא רצוי, אפילו אם זה במשחק, וקל וחומר בצחוקים. את צריכה לשמור על עצמך מלפול ברשת הזאת שנקרא בנים-בנות!
ובנים ובנות בגיל הזה לא ממש יודעים מה זו אהבה אמיתית.. ככה שהאהבה של הבן שכתב לך את זה לא בטוח שיש לה במה להתלות בכלל.. יש לך עוד הרבה שנים של עשיה ופיתוח, והתבגרות. תיבני את האישות שלך, ורק אח"כ תתחילי להכיר בנים.. לא להפך!

וישר כח על שאת חזקה .
עלי והצליחי,

הודי'ה,
בהסכמת הרב.