קשר לא מחייב בין בחור לבחורה

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 18/09/02 13:42 יב בתשרי התשסג

שאלה

האם יש בעיה, הלכתית בלבד (לא מוסרית, פסיכולוגית וכו'), בקשר שלא למטרת נישואים בין בחור ובחורה שלא נפגשו אף פעם ומדברים רק בטלפון (השיחות עוסקות בנושאים רציניים, שחשובים לשני הצדדים, משתדלים שלא לדבר שטויות...).

מדובר במקרה שזה לא מפריע לקשרים רציניים לשני הצדדים, הרעיון הוא להפסיק את הקשר כשיהיו כאלה.

תשובה

שלום

האבחנה בין ראיה 'הלכתית בלבד' לבין ראיה מוסרית ופסיכולוגית וכדו', במקרה זה היא בעייתית.

אם כל כך ברור שלקשר הזה אין כל משמעות במובן של בינו לבינה, מדוע ברור לכם שכשיהיו קשרים רציניים הקשר הזה צריך להפסק? האם תפסיק קשרים שיש לך עם חברים בני אותו מין?

ברור א"כ שהעובדה שמדובר בבחור ובחורה משחקת כאן תפקיד שאתם לא מתעלמים ממנו.

ואם הקשר ביניכם כל כך טוב, מדוע לא תפתחו אותו הלאה?

כל טוב.