קשר חדש...

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/09/11 11:23 כא באלול התשעא

שאלה

שלום,אני בת 20 בקרוב(עוד חודשיים..)...והכרתי בחור בן 27 שמאוד מאוד מתלהב מהקשר בנינו,ומאוד משתדל למצוא חן בעיני...וזה קצת מוריד לי את ההתלהבות ממנו...

אנחנו יוצאים כמעט חודש.....ואני עדיין לא מרגישה שנקשרתי אליו וכמובן שאני לא רוצה להפרד ממנו כי אין לי שום סיבה לפסול אותו...מה עושים במצב כזה?...שאין סיבה להפרד מבן אדם?...אבל גם לא ממש נקשרים אליו?...

ועוד משהו...האם ההבדל בינינו מבחינת הגילאים זה משהו מקובל(לדעתך..)?...

תשובה

בס"ד
שלום רב,

התשובה מאוד מאוד פשוטה - לא חייבים להתארס אחרי חודש, גם לא אחרי חודשיים.
תמשיכי לפגוש אותו ברוח טובה וברצון חיובי, ותראי מה קורה במשך הזמן.

ההבדל בגיל אינו דבר מקובל אבל זה לא פוסל את הקשר. יכול להיות קשר טוב גם בהפרש של 7 שנים. צריך להיות מודעים לכך ולראות כיצד זה משפיע אצלכם. חייבים להזהר שלא יהיה לבחור המבוגר משקל והשפעה מכרעת על הקשר, צריך לשים לב שלמרות הבדלי הגיל יש סימטריה בקשר.

הפערים בגילאים הולכים ומאבדים את משמעותם ככל שמתבגרים לא דומה פער בין 20 ל-27 ובין פער שבין 36 ו 43 .