קשר המשודכת לתורה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/08/03 04:19 כב באב התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

האם יש מקום לייחס חשיבות רבה לכך שהבחורה "המשודכת" תתעניין רבות בלימוד התורה אם לי יש קשר מאד עמוק לתחום וממילא תהיה שפה משותפת או שיש כאן בעצם טעות בתפיסה ועלי לחפש בעלת מידות ולא "חברותא" חדשה ?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

העיקר במשודכת היא היראת שמים. המידות האמיתיות. הלמוד תורה הוא חלק חשוב אחר השלב הראשון.

צריך מישהי שיהיה לך שפה משותפת איתה, שתוכלו לדבר ביחד בלימוד ובענינים רוחניים. שתוכלו ללמוד יחד "חברותא". אבל זה לא צריך להיות הדבר הראשון במעלה בבחירתה.

המידות זה העיקר – כי בלי מידות ובלי יראת שמים לא יהיה כלל בית. בלי חברותא – זה חסר הרבה, אבל זה קיים וזה שמח.

גם כשאומרים "חברותא" אין הכוונה ללימוד תוספות ושיטה מקובצת – הכוונה ללימוד עומק מחשבות התורה והיראה.
עומק האמונה.
הדברים הבסיסים והחשובים ולא פרטי ההלכות שגם כשהם מאוד חשובות אבל הן פרטי תורה והנשים לא עוסקות בדרך כלל בזה ובודאי לא במלחמתה של תורה.

בהצלחה