קשר בסימן שאלה 2

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/07/08 12:10 כז בתמוז התשסח

שאלה

שלום רב,

אני סטודנט לתואר ראשון מזה כשנתיים, ואני חילוני.

לפני מספר חודשים ניקשרתי מאוד לבחורה דתיה שלומדת איתי. אני מצידי, רואה בה את התגשמות כל שאיפותיי, היא בחורה מדהימה, אחת שאני מעוניין להקים עימה בית.

עד מהרה התברר כי זה הדדי, והיא מעוניינת באותו הדבר.

אני מבחינתי, אמרתי שאני מוכן לשמוע ולהתקרב.

כעת אנו תקועים במצב שאיננו יודעים מה לעשות, היא, מצד אחד, משוכנעת שזה לא יעבוד, כי הנושא מאוד סבוך. אני, מצד שני, נוטה להסכים איתה, אך אינני משוכנע שזה לא יעבוד, יודע אני שזה קשה ומסובך, אך חושב שאפשר גם שזה יעבוד.

שנינו יודעים שמצאנו את מה שאנחנו רוצים, אדבר בשמי ואומר כי אינני רוצה לאבד / לפספס את מי שאני רואה בה את בת זוגתי לחיים.

האם עלינו להרים ידיים? לוותר על הנסיון להגיע למצב של הקמת בית משותף (לא מעורב)? האם להתעלם גם מהרגש כאילו הוא לא שם?

איננו יודעים מה לעשות, וזה הדבר שאנו הכי רוצים שיקרה.

אודה על התייחסותך,

עידן.

תשובה

ב,ה

שלום.

עיין נא במה שעניתי ממש כעת לבחורה דתייה שהכירה בחור חילוני ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/157439

כדאי לך ללכת למסגרת של לימודי יהדות על מנת להכיר את העולם הדתי מבחינה רוחנית ומעשית ורק אח"כ תוכל קצת להיות שיפוטי כלפי הקשר.

תחליט אתה כמה זמן את משקיע בהכרת העולם הדתי אבל אתה חייב לעשות את הצעד של ההכרה .

שיהיה בהצלחה,

עוזיאל אליהו,