קשר בינו לבינה על 'אש קטנה'

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/12/09 21:35 כ בכסלו התשע

שאלה

שלום.

רציתי לשאול האם ישנה בעיה להיות בקשר שנמצא "על אש קטנה"? למשל לדבר פעם בשבועיים ולהפגש לעיתים רחוקות..מכיוון שאין תיכנון להתחתן בקרוב.

מדובר על בן 19 ובת 18

תשובה

בס"ד
שלום רב,
לפני מספר שנים התיעצה אתי נערה רצינית, בת 17, אודות התכתבות בלבד עם בחור שהכירה במסגרת חוגי לימוד. לא מצאתי בכך רע.
כעבור מחצית השנה פגשתי אותה והתענינתי בהתכתבות שלה. היא ספרה שלי שמאז הם הספיקו להפגש, להגיע לקלקול ומשום כך להפרד.
מאז למדתי שהיצר חזק יותר מהרבה החלטות, ואם חז"ל קבעו שאין אפוטרופוס לעריות - כלומר אין אדם שיכול להיות בטוח שהוא שולט ביצר שלו. יש רק תשובה אחת שאין בה סיכון: הרחקה או חתונה.
כל פעולה אחרת כרוכה בסיכון של תקלות, קילקולים ודווקא משום כך ניתוק הקשר.
עם זאת יש מקום לדון לגופו של מקרה, לפי האישיות של השניים ולפי הנסיבות המיוחדות להם - לשם כך צריך מפגש אישי עם רב כדי לברר בדיוק את הנסיבות ואת המסקנות המתבקשות.