קשר בין בנים לבנות (בשמירת נגיעה)

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/01/02 04:15 יב בשבט התשסב

שאלה

לה"ו

אני מבינה את ההלכה של איסור שמירת נגיעה, אבל עדיין לא הבנתי למה אסור להיות בקשר עם בנים, בלי לגעת בהם או משהו כזה, סתם להיות איתם בקשר טוב, גם אם אני בטוחה שאני לא אתחתן איתם אח"כ. תודה.

תשובה

בס"ד

לבת אל
שלום

דעי לך כי לחיים יש דינאמיקה שלהם, הקב"ה יצר את האדם עם בחכמה ויצר בו משיכה הדדית בין בנים לבנות.

המשיכה הזאת מתרחשת בעיקר כשנמצאים בקירבה כלשהיא. לאו דוקא קירבה של "מגע" פיסי - אלא בכל קירבה שהיא.

קירבה במחשבה,
קירבה בדיבור,
קירבה בקשר טוב,
קירבה בטיול,
אפילו קירבה בריח,
קירבה בקריצה, בצחוקים, בשהות יחד, במבט, בהתבוננות, במראה, ואפילו הסתכלות על בגדיך בלבד.

כל קירבה שהיא מקשרת את הנפש ואם לא נזהרים היא מקשרת את הגוף.

אני לא רוצה כעת להסביר למה "מגע" אינו טוב, כיון שזה קשר מאוד טוב כשהוא נעשה בדרך נכונה והוא כל כך לא טוב כשהוא נעשה בדרך הלא נכונה.

כך גם כל הקירבות שמניתי לעיל הן "טובות" כשזה במקום, וגרועות כשזה לא במקום הנכון.

ועוד כדאי שתדעי שהיצרים של הבנים הם הרבה יותר חזקים מיצרי הבנות. גם אם את חושבת מספיק חזקה לעמוד בנסיון - אל תנסי אותם, זה הרבה יותר קשה להם משאת חושבת. וכשהם לא עומדים בנסיון - קשה לעצור אותם!!.
אנחנו מתפללים "אל תביאנו לידי נסיון ולא לידי בזיון" כדאי שאנחנו, לפחות, לא נביא את עצמנו לא לידי נסיון ולא לידי בזיון.

עוד רציתי לכתוב לך שאפילו יבוא אליהו הנביא ויאמר לך "אני מבטיח לך שלא תהיה שום תקלה במגע אסור ח"ו" - גם אז הקשר הוא לא נכון.

הקשר הזה מביא "הרהורים" ומחשבות אסורות מהסוג שנאמר עליו בקריאת שמע "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עניכם"
הרהורים אלו אצל הבנים גורמים להם "תקלות" שאיני רוצה לדבר עליהם מחמת הצניעות, למה את צריכה לקחת על עצמך איסורים מסוג זה?

מתברר שהעסק הזה שנראה כמו סתם חברות נחמדה הוא מורכב מסוכן מאוד, ולכן לא כדאי להתעסק בו עד שיבוא יומו במזל טוב.