קשיים בחיים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/06/05 14:35 יט בסיון התשסה

שאלה

שלום לכם כבוד הרבנים אני בן 26 נשוי ויש לי ילד בין שנתיים ושלושה חודשים הסיבה שאני פונה אליכם כי בחודשים האחרונים בני כל הזמן חולה יש קשיים בבית ואני וגם אשתי היינו הרבה חולים . החלפתי מזוזות בדקתי תפלין

למרות זאת יש לי קשיים בבית לי לאשתי ,ובני ורק לציין עם אשתי לא הכי טוב אבל אני אוהב אותה אנא תעזרו לי כי קשה לנו בבית ובחיים

בתודה ע/

תשובה

שלום וברכה
בראש ובראשונה אני מבקש להיות שותף אתך במצוקה ובקשיים. אנחנו לא יודעים מדוע הקב"ה נוהג בצורה זו או אחרת. אנחנו מנסים לבדוק את עצמנו ולבחון מה אנחנו יכולים לשנות, בתקווה ששינוי זה ישפיע כלפי שמיים, וישנה את ההנהגה שהקב"ה מנהיג אותנו.
מדברי הנביאים למדנו כי עיקר התיקון שעושים כלפי שמיים הוא התיקון בתחום החסד והצדק. אם אתם מבקשים לעשות משהו מיוחד כדי לשנות את מצבכם חפשו ביחד משהו שיעשה יותר צדק בעולם או יותר חסד בעולם ותעשו אותו. הגמרא אומרת שאדם שאומר שהוא נותן צדקה כדי שיחיה בנו הרי הוא צדיק גמור, והיא מלמדת בכך שזו הדרך לעשות דברים. על כן, הטוב ביותר הוא לעשות כך, ולהתפלל לסיוע אלוקי.

כל טוב ושמחונו בשמחות