קשיים בזוגיות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/01/07 16:31 כב בטבת התשסז

שאלה

אני ואישתי יחד כבר עשר שנים ונשואים שנה אחת, בכל העשר שנים היו לנו קשיים בזוגיות ופרידות ואפילו ביטלנו חתונה אחת לפני ארבע שנים אבל בכל זאת התחתנו לפני שנה, בשנה הזאת היחסים ממש החמירו, אפילו יחסי אישות אין ביני לבין רעייתי

הלכנו לכ"כ הרבה רבנים וכל אחד למעשה נתן לנו תשובה אחרת, אנחנו מאוד מאמינים, במיוחד רעייתי

אנחנו עומדים כרגע על סיום הפרק, פתחנותיק ברבנות השבוע.

אני פונה בבקשה לייעוץ, מה עלינו באמת באמת לעשות?

תשובה

שלום וברכה
אני כל כך רוצה לעזור לכם, אולם אין לי את הכלים.
אני לא מכיר אתכם* אני לא יודע לתת תשובות אוטומטיות* אני לא יכול לומר מה אתם צריכים לעשות ומה לא.
אומר רק דבר מה עקרוני: העובדה שיש עליות וירידות בזוגיות היא טבעית. השאלה היא כיצד מצליחים להתנהג גם בזמן העליות, וכיצד מחפשים דרך ביחד לעלות מחדש גם בשלב הירידות. אם אתם לא עושים את זה יותר יחד, אין טעם של ממש בדרך כלל להמשך הנישואין. אם יש בסיס לשותפות בזה – לא מפרקים מהר, בעיקר לא לאחר כל כך הרבה זמן שאתם מכירים.
מה אני מציע לעשות ? לא לרוץ לרבנות לפני שהולכים לייעוץ. ללכת לכמה פגישות לייעוץ זוגי של מי שמתמחה בעניין, ולבחון האם יש בסיס להמשיך להיות ביחד. אם כן, להחליט ביחד להתאמץ. אם לא הולכים או שלא מתכוונים להתאמץ – אין ברירה, וכל אחד שיפנה לדרכו.

כל טוב והרבה שלום