קשה לי לא לשקר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/05/09 19:25 יט באייר התשסט

שאלה

בס"ד

שלטם לכבוד הרב,

אוף אני מרגישה ממש רע!! יש מקרה מסוים שכל פעם אני 'משנה' קצת את המקרה ומספרת לאנשים אחרת וכל פעם אני אומרת לעצמי שזהו די!!עכשיו כבר לא!!ואני חוזרת על זה אני עכשיו מקווה אי"ה כבר לא לעשות את זה אבל זה נקרא לשקר וכואב לי שעשיתי את זה..מה התשובה שלי לזה בכלל??אני חייבת להגיד לאנשים את האמת למרות שזה יסכסך בנינו??או יפגע??ואם לא, מה אפשר לעשות??

תשובה

שלום

חשוב להרגע. הרוגע מאפשר לנו לנהל נכון ובסבלנות את חיינו.

אנו בני אדם, ואנו טועים. זו הנחת יסוד.
הנחת יסוד נוספת, היא שאת סולדת מהחטא, ורוצה מאד להשתנות.

לכן, קבלי החלטה שאת משתנה, ומפסיקה לשקר.

ישנה סיבה שאת משקרת, וכדי לבדוק מהי, עלייך לשבת ולחשוב ברצינות, ולכתוב את הסיבות שנראה לך.

חשבי האם הסיבות הללו שוות את השקרים היום יומיים.

אני מניח שאת רוצה קצת להשוויץ או שאת מתביישת במקרה שקרה לך ולכן משנה אותו.
חשבי גם על זה, האם את צריכה אישור מהחברה כדי להרגיש טוב? האישיות שלך אינה צריכה אישורים. תעבדי על הפנמת העניין הזה.

בהצלחה