קרי לילה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 11/02/12 07:51 יח בשבט התשעב

שאלה

שלום וברכה,אני בן 18,יש לי בת זוג כבר קרוב לחודשיים..

התעוררתי הבוקר מחלום שהביא אותי לקרי לילה,החלום לא קשור אליה,היתה בו אישה אחרת,ואני מרגיש עם זה רע ולא יודע מה לחשוב.

אני לא חושב על נשים אחרות בכלל,אני נמנע מזה,אני לא מסתכל על נשים,מאז שאני עם חברה שלי אני נמנע מלהסתכל על נשים אחרות.

ובכל זאת זה קרה בחלום,עם אישה אחרת,ומהרגע שהתעוררתי אני מרגיש רע,ולא יודע מה לעשות כדי להתחרט על זה..

אין לי באמת שאלה כלשהי,אתם בטח מבינים בזה,אולי תגידו משהו שירגיע אותי..אני לא יודע אם לספר לחברה שלי או לא לספר,אני מפחד שהיא תקבל את זה לא יפה..אני מאוכזב ממה שקרה ולא יכול לתאר את ההרגשה,כאילו בגדתי.אין לי מושג מה לעשות.הייתי רוצה את דעתכם.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אם לא הרהרת ביום - אין לך עבירה,

האיסור הוא הרהור שמביא לקרי.

וכיוון שאינך חושב על נשים וגם לא מסתכל - אין לך עבירה.

ברור שלא צריך לספר לה, זה סתם מבהיל מבלבל ולא מביא לשום תועלת,

אם אדם חטא במחשבתו - הוא צריך לעשות תשובה בינו לבין אלוקיו - ולא לצער אחרים עם חטאיו.

וה' יהיה בעזרך,

בברכה,

דני ארגמן