קרי לילה ביום כיפור

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/10/03 16:48 ח בתשרי התשסד

שאלה

בליל יום כיפור אומרים הרי 4 פרקי תהילים כדי שלא יהיה קרי לילה.

מה עושים אם כן היה?

ולמה דווקא בלילה הזה עדיף שלא יהיה כזה דבר?

תשובה

בס"ד

זו בעיה גדולה כיון שאי אפשר לטבול ביום כיפור אבל אם זה קרה - זו סכנה לאדם שלא יוציא את שנתו.

אם זה קורה צריך אדם לעצור את דרך חייו ולהבין שהוא חייב לשנות כיון שאם לא כן הוא בסכנה גדולה.

למה זה עלול לקרוא דוקא בליל כיפור?
כי זה לילה קדוש מאוד. ובכל מקום שיש הרבה קדושה - יש גם הרבה מזיקים שמנסים להפריע אותה. ולכן כהן גדול היה נזהר שלא לנמנם אפילו לא לשניה כיון שגם בדקה קלה הוא היה עלול להטמא בטומאה זו.

גם גדולי ישראל האחרים היו נזהרים שלא לישון בליל כיפור מסיבה זו. כיון שידעו כי בגלל עבודת אלוקים שלהם - יש חשש ש"כוחות השחור" ינסו להפריע דוקא בדרך הזו של טומאת קרי.

שנה טובה
וגמר חתימה טובה