קרי וכתיב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/02/02 12:40 יד באדר התשסב

שאלה

מהם הקרי והכתיב אשר בתנ"ך?

לכאורה זה נראה כאילו זה מערער את תורת ה' שעשו לה תיקונים.

תשובה

חס ושלום.
יש לכל קרי את המשמעות שלו הנקראת ואת המשמעות הנסתרת
למשל כתוב במגילת אסתר "קבל היהודים" על יפי הפורים וזה במשמעות של אחדות כאיש אחד. תשובה רוחנית על "קצף בגתן ותרש" שזה מעשה רשע באחדות ותשובה על מפוזר ומפורד.

אבל בהמשך כשמדובר על הביצוע של הקבלה הזאת כתוב "קימו וקבל היהודים וכו'" וקוראים "קבלו" וכבר אתה מבין שיש כאן רמז גדול כי הביצוע הרבה יותר קשה מהתוכנית ובביצוע הקבה היתה לא כאיש אחד ולכן קוראים "קבלו" אבל היה בזה משהו מהתוכנית שקבלו כאיש אחד לכן נשאר הכתיב "קבל".

אני לא יודע אם זה הפירוש האמיתי אבל הבאתי לך דוגמא שנראת לכאורה פשוטה שיש משמעות גם לקרי וגם לכתיב.