קרי ביום כיפור

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 08/10/11 18:42 י בתשרי התשעב

שאלה

אני בן 13 במשפחה חילונית

כמעט נשברתי אבל צמתי את כל יום הכיפורים כולל חשמל.. הבעיה שהלכתי להסתובב על חברים ולפעמים הם דיברו על לשון הרע וצחקנו וזה.. השתדלתי כמה שפחות לשון הרע.. וגם בטעות שטפתי ידיים .. שברתי את הצום? ובטעות לחצתי על כפתור המעלית.. אבל זה היה החילול היחיד שעשיתי .. זה נחשב שחיללתי הכל..

הייתי בבית הכנסת אבל לא כל התפילה ביום הראשון..

היום השני:

קמתי בבוקר ואני לא בטוח שהיה קרי היו כתמים כאלו אבל ממש חלשים ואני חושב שזה לא היה קרי.. ושכחתי להחליף והלכתי עם זה ככה לבית הכנסת.. הייתי עד 12 ואז הלכתי הביתה שוב וב4 וחצי הלכתי לבית הכנסת הבעיה שכנראה יצא קרי אבל ממש ממש טיפה.. בקושי 3 מילימטר.. אבל לא החלפתי.. שכחתי וככה הלכתי לבית הכנסת והייתי שם עד הסוף.. ונורא הצטערתי על זה ואני מפחד שלא נחתמתי בספר החיים.. מה לעשות כדיי לתקן והאם אפשר עדיין?

תשובה

ב"ה,
שלום,

אם לא אכלת, אז לא שברת את הצום , גם אם עברת על דברים אחרים בשוגג,

אגם אם משהו אכל באמצע יום כיפור, ו"שבר צום", עדין צריך להמשיך לצום כי כל אכילה נוספת היא איסור.

אדם נחתם לפי מעשיו של כל השנה ולא רק לפי מה שעושה ביום כיפור,

גם אם ארע משהו זה היה בשוגג, ואין הקב"ה מחשיב שוגג כמזיד, חלילה,

אתה צמת כל יום הכיפורים, התפללת, והשתדלתה, וזה דבר גדול ועושה נחת רוח לבורא עולם,

אני רוצה לברך אותך, שתזכה לחיים ארוכים ומבורכים,

בברכה,

דני ארגמן