קרי ביום כיפור

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 02/10/12 19:12 טז בתשרי התשעג

שאלה

לכבוד הרב!

אני נער בן 14 וביום כיפור ראיתי קרי לילה.

מכיון שלמדתי קצת את הלכות יום כיפור לפני כן ידעתי שיש לדבר משמעות וזה נורא הדאיג והפחיד אותי והבעתי חרטה מאוד על זה. רצית לדעת מה גודל המשמעות של הדבר ומה הכוונה, ומה אפשר לעשות בכדי לכפר על זה.

אחרי שקמתי בבוקר וראיתי זאת החלטתי לקבל על עצמי לסיים את מסכת יומא ביום כיפור על מנת לכפר על זה האם באמת זה מכפר על זה ומטהר אותי מזה?

תודה רבה ומועדים לשמחה!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

נאמר בהלכה שמי שרואה קרי ביום כיפור ידאג כל השנה ואם עלתה לו שנה מובטח לו שהוא בן עולם הבא (שולחן ערון תרטו ב).

כתב במשנה ברורה : דוקא שלא היה מחמת רוב אכילה ושתיה או מחמת הרהור וכדומה (שאלו דברים שמביאים לקרי) שאז יש לדאוג אבל אם בא לו מחמת אכילה שתיה הרהור דאגה - לא נאמר הדין הזה.
רק אם הרהר צריך לשוב בתשובה על ענין זה
והתיקון החשוב ביותר הואלימוד תורה שהיא מטהרת ומגינה על האדם,

לכן טוב עשיתה שלמדת מסכת יומא, ותמשיך להתמיד בלימוד התורה הלכה מוסר ואמונה.
ותזכה לשנה טובה ומבורכת,

דני ארגמן