קריריה והקמת משפחה מה קודם

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/04/02 18:44 ב באייר התשסב

שאלה

שלום הרב,

אני בחור בן 29. אני ביישן באופיי, ומחפש את נתיבי בחיים. השאלה היא האם חיפוש נתיב וחיפוש בת-זוג יכולים להיעשות במקביל, או שמא מציאת הנתיב (מקצוע, קריירה, יישוב הדעת, שמחת חיים וכו') היא תנאי למציאת בת הזוג ולכינון חיי נישואין מאושרים?

לשם הבהרה, אני אמנם מסיים כעת, בע"ה, את לימודיי בתואר ראשון במקצוע מעשי, אך עדיין מרגיש חוסר ביטחון וחוסר וודאות בדרכי.

תודה רבה,

ראובן (נא לא לפרסם השם)

תשובה

בס"ד

עכשיו עכשיו זה הזמן למצוא את בת זוגך. אל תחכה אפילו רגע אחד.

מציאת הנתיב מקצוע, קריירה, יישוב הדעת, שמחת חיים וכו' יבואו ביחד עם בת הזוג וכינון חיי נישואין מאושרים.

ובגמרא במסכת יבמות (דף סב/ב )
"אמר רבי תנחום א"ר חנילאי כל אדם שאין לו אשה שרוי בלא שמחה, בלא ברכה, בלא טובה, בלא שמחה - דכתיב "ושמחת אתה וביתך". בלא ברכה - דכתיב "להניח ברכה אל ביתך". בלא טובה - דכתיב "לא טוב היות האדם לבדו".

בהצלחה