קריאת עיתונים בשבת קודש

חדשות כיפה הרב שי פירון 17/03/02 09:14 ד בניסן התשסב

שאלה

ההני בוגר ישיבת הסדר. יש לי מנהג מיזה זמן רב לקרוא בשבת עיתונים, כאשר עיקר המטרה היא לקרוא דעות בלבד - ימיניות ושמאלניות. ידועה לי בעת הצניעות והלשון המלוכלכת וכל שאר המרעין בישי. אך האם אין אפשרות לקרוא את העיתון מתוך ידיעה של התמקדות בנושאים ספציפיים תוך המנעות ממעבר על כתבות ותמונות בעייתיות. אני שואל זאת כי שמעתי שקיים פס' הלכה של הגאון הרב עובדיה יוסף המכנה את העיתונים "מוקצה". מה היחס לדבר?

תשובה

ב"ה

שלומות!

א. אינני חושב, אחר בקשת המחילה מהרב יוסף, שעיתונים הינם מוקצה.

ב. אינני חושב שנכון לקרוא - באופן קבוע עיתונים לא בשבת ולא בחול.
לצערי הם מחלחלים אל תוכנו ומזהמים את נשמתנו.

ג. אומנם, ככל שהמודעות לבעייתיות גדלה, כך היכולת לקרוא ולהפגע באופן מינמאלי - הולכת וגדלה. ומכוין שאנו רוצים להיות מעורים בנעשה ולהשפיע, הרי שיש לנקוט בכל צדדי הזהירות כדי להיות בבחינת ממשיך דרכו של רבי מאיר שלגביו יצאה בת קול ואמרה: "רבי מאיר מזומן לחיי העולם הבא". מדוע? משום שהיה בו הכשרון לקחת אגוז ולהפריד בין הקליפה לבין התוך.

שמא קנית את היכולת להבחין בין קליפה ותוך?

בברכה,

שי