קריאת עיתון

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/06/08 22:50 כז בסיון התשסח

שאלה

שלום!

רציתי לישאול האם יש איסור ליקרוא עיתון? והאם קריאת עיתון נחשב ללשון הרע?

בתודה שיבת

תשובה

ב"ה

שלום.

זה חשוב מאוד לקרוא עיתון ולדעת מה נעשה בעולם . זה חשוב מאוד לקרוא מגזינים וכתבי עת ולהתמצא במחקרים אחרונים.
ושאלת השאלות - איזה עיתון ואיזה מגזין אדם קורא ומתיהוא קורא וכמה זמן הוא מקדיש לזה.

זה ברור שיש עיתונים וחוברות ומגזינים שאסור בתכלית האיסור להתקרב אליהם .וגם לא לקרוא בהם את העמוד הראש של הכותרות.
ויש עיתונים שאסור לקרוא אותם בשבת (ויש אפילו עלונים שמחולקים בבתי כנסת שאסור לקרוא אותם בשבת בגלל מודעות מסחריות הכתובות בהם)

ועל זה התפלל דוד המלך ואמר "ארומימך השם כי דילתני" דילתני משמעותו שהאדם הוא עצמו הדלת של עצמו והוא מפקח מה נכנס ומי נכנס ומתי .

ומצד דיני לשון הרע ורכילות צריך באמת להיזהר בכל כתבה וכתבה וזה דבר מאוד קשה ומסובך .

פעם שמעתי את הרב הגאון הרב בן ציון אבא שאול זצ"ל ובשתובה לשאלה של אברך האם מותר לקרוא עיתון הוא אמר "אסור להכניס הבייתה שום עיתון בין אם עיתון דתי ובין אם עיתון חרדי ובין אם עיתון חילוני"

אמירתו זו של הרב זצ"ל באה להזכיר לאדם שי לו לעשות סדרי עדיפויות לגבי בזמן שלו.
על אותו אברך לתת את הגדש החזק על לימוד התורה ולהגות בה יומם ולילה ולכן אין מקום לשום דבר אחר להכנס .
וכל אדם לפי דרגתו ורמתו הרוחנית.

בברכה,

עוזיאל אליהו.

.