קריאת ההפטרה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/09/02 09:30 יא בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

האם יש חובה לקרוא הפטרה מתנ"ך שלם , או באם רוצים להקפיד על כללי הניקוד והטעמים מותר לקרוא מחומש או מחזור ?

גמר חתימה טובה

אמיר

תשובה

ב"ה

אמיר שלום.

יש בזה כמה דרגות.
1)לקרוא מתוך ספר הפטרות הכתוב על קלף (כמו ס"ת).
2)לקרוא מתוך תנ"ך שלם.
3)לקרוא מתוך נ"ך.
4)לקרוא מתוך המחזור.

הכל תלוי בסדרי עדיפיות ובמציאות איזה ספר קיים באותו בית כנסת.

יש שיטה שלא מקובלת על כל הפוסקים והיא לציים את הניקוד והטעמים על שקף ולהצמיד את השקף לספר ההפטרות (שבו אין ניקודוגם לא טעמים).
אני לא ממליץ לעשות כך כיוון שזה תלוי במחלוקת. למה לך להכנס למחלוקת, כשאפשר ללמוד את ההפטרה בע"פ עם הניקוד הנכון והטעמים .
האמן לי זה לא קשה !!
אין דבר העומד בפני הרצון.

בברכה ,

עוזיאל

בברכה,

עוזיאל