קריאה בתורה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 23/08/02 01:26 טו באלול התשסב

שאלה

אני קורא בתורה בשבתות ומקבל על זה שכר,130 שקל על פרשה, ומקבל תוספות לפני חגים. אני יודע שאסור לי להכין את הפרשה בשבת ולומר להם שהכסף שאני מקבל הוא על ההכנה של הפרשה בימי החול ולא על הקריאה. אבל בכלל מותר לי לקחת שכר? אני לא דרשתי הם נתנו לי. אני גם מרגיש שהכסף שאני מקבל ממריץ אותי להכין את הפרשה במקום לעשות דברים אחרים. יש עוד מישהו שלפעמים גם קורא והוא מקבל כסף.

תודה ושבת שלום.

תשובה

מותר לך לקבל שכר על קריאתך בשבת, הבלעה. דהיינו, עשה משהו נוסףביום חול עבור בית הכנסת, והשכר שישולם לך יהיה גם עבור מה שעשית ביום חול.