קריאה בספר הזוהר וקבלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/08/19 09:47 ח באב התשעט

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב,

ברצוני לשאול אותך כמה שאלות שיעזרו לי להתקרב אל הקב"ה ולחיזוק הרוחניות שלי ,

מרגיש שאני צריך להתחזק ולחקור על דרכי התורה, הנפש והרוחניות

אני משתדל להתפלל בכל יום ( קריאת תהילים, הנחת תפילין) ואני מרגיש שאני רוצה להתקדם בהבנת הקבלה והרוחניות וההתקרבות אל ה' -

1. האם מותר לקרוא בספר הזוהר הרגיל/פירוש מתוק מדבש למתחילים ? ומהי הכוונה ללקרוא בלי ללמוד את הכתוב בזוהר , אלא רק בעיון ?

2. האם יש ספרים מומלצים שכדי לקרוא וללמוד מהם לפני הקריאה בזוהר ? למשל כמו מסילת ישרים מאת הרמח"ל , בכדי להתקרב תחילה לקב"ה.

3. ישנם כמה סוגים של ספרי הזוהר ( תיקונים/ מחולקים) איזה ספר נהוג לקנות ?

בברכת יום טוב ומלא בשורות טובות ותודה רבה (:

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לפני ספר הזוהר יש ללמוד היטב את מסילת ישרים, חובת הלבבות, כוזרי. לאחר מכן אפשר להכנס לספרות עמוקה יותר. אדם שלא לומד ספרים אלו דומה למי שרוצה ללמוד באוניברסיטה ללא לימוד בית ספר יסודי.

שבת שלום

צום החמישי לששון ולשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ .