קרבנות מן הצומח

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/02/02 17:22 יד באדר התשסב

שאלה

ראיתי תשובה שענית בעניין אכילת בשר, ואמרת שם שבסופו של דבר האידיאל יהיה שכולם יהיו צמחונים.

אז מה יהיה עם הקרבנות?

תשובה

בס"ד

"וערבה לה' מנחת יהודה וירושלים" - יש אומרים שלעתיד יהיו רק "מנחות" שעשויות מן הצומח.

אבל זכור נא על מה היה הויכוח בין קין להבל. קין הביא קרבן צמחוני והבל קרבן מן החי. לכאורה קין היה יותר טוב. אעפ"כ ה' לא קיבל את מנחתו כיון שזה לא היה אמיתי וההוכחה לכך היא שבסוף הוא הרג את הבל. זאת אומרת שהוא לא כל כל צמחוני.

מסקנא - כשהרחמנות על בעלי חיים תהיה אמיתית - יהיו קרבנות רק מהצומח.

אבל כשאדם אוכל סטייק עסיסי כי זה הטוב בשבילו ואומר להקריב קרבנות של עגבניות לאלוקים זה בגלל שהוא בכלים שלו מזלזל באלוקים.

זכור רק שאלוקים לא צריך את השניצל שלי - הוא יכול להסתדר טוב בלעדי יש לו מאות אלפי ראשי בקר שהוא יכול לברוא וכו'. הענין הוא היחס האמיתי.

עיין בספר "עולת ראיה" על הפסוק הזה.